Infraroodsauna

Wat is Infrarood ?

Het is een stralingswarmte die veilig is en deze is niet te vergelijken met ultravioletstraling.  De infrarode warmte is hetzelfde als de warmte van de zon of dat van ons eigen lichaam dat geproduceerd wordt als we brandstof verbranden om ons warm te houden.  De infrarode stralingsenergie dringt direct in de weefsels van het lichaam tot een diepte van bijna 5 cm, waarvan ons lichaam 93 % absorbeert.  Hierdoor gaan we zeer snel transpireren. We hebben een verwarmend effect tot diep in het spierweefsel en de organen.  Deze heeft heilzame werkingen op het lichaam en op vele kwaaltjes. De doorbloeding wordt verhoogd, stofwisselings- en afscheidingsprocessen worden versneld en het afweermechanisme gestimuleerd.

Voor wie?

Kan door iedereen gebruikt worden. Voor iedereen die de drukkende warmte van een traditionele sauna als ongemak ervaart. Kinderen, ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid.

De huid

De diep reinigende werking zorgt voor een optimale stofwisseling.  De huid wordt gezuiverd en ontdaan van dode huidcellen. De elasticiteit van de huidstructuur wordt verbeterd, versterkt en leidt tot een jeugdig schone, zachte en gladde huid. Deze stralingswarmte heeft een positieve invloed op huidziekten zoals psoriasis, eczeem, netelroos en acné.

Conditie

Verbeter uw conditie en verbrand calorieën met een infraroodsauna.  De calorieverbranding wordt sterker, transpireren vergt immers veel energie en heeft een vet afvoerende werking.

Weerstand

De infrarode warmte verhoogt de lichaamstemperatuur met enkele graden zodat virussen, die niet van hoge temperaturen houden, aangepakt worden en de strijd opgeven, terwijl het gelijktijdig het aantal witte bloedlichaampjes vergroot.

Therapeutische werking

Deze warmte heeft een positief effect op: gewrichts- en spierpijnen, reuma, jicht, artrose, menstruatiepijnen, oververmoeidheid, slapeloosheid, stress, bursitis, menopauze, bloedcirculatie, werkt ontstekingsremmend.

Verschil sauna en infraroodsauna:

De temperatuur in de sauna is zeer hoog ( 85 tot 120 graden) en in de infraroodsauna is het aangenamer ( 35 tot 75 graden ). De stralingswarmte in de sauna is vochtig en gaat indirect op het lichaam, bij de infraroodsauna is deze droog en gaat direct op het lichaam tot 5 cm diep.